2021-12-29 08:20:01• hírek • közlemény

Több millió lejes támogatást szavaztak meg a szatmári reptérnek

Az RMDSZ és a fejlesztési minisztérium javaslatára megteremtette mai ülésén a kormány azt a jogalapot, amelynek segítségével a tartalékalapból részesülhet támogatásban tizenkét regionális reptér, közöttük hét erdélyi – jelentette be Cseke Attila fejlesztési miniszter.

A szaktárcavezető elmondta: a kormány a koronavírus-járvány visszaszorítását célzó országos és európai szigorítások miatt anyagi nehézségekkel küzdő reptereket támogatja azért, hogy zökkenőmentes legyen az utasok ellátása.


A keddi döntés értelmében a héten határozza meg a kormány az odaítélendő összegeket. A javaslat szerint összesen 53.839.000 lejes finanszírozást nyújtanak a hét erdélyi repülőtérnek. A kolozsvári nemzetközi repülőtér 9 millió lejes támogatásban részesülne, a marosvásárhelyi közel 6 millió lejt kapna. A nagyváradi repülőtér 8,8, a szatmárnémeti 7, a nagybányai pedig 8,5 millió lejes finanszírozásban részesülne. A kormány ugyanakkor a szebeni repülőtérnek 6,6 millió lejt, az aradinak pedig 7,9 millió lejt ítélhet majd oda a tartalékalapból.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: